Известие

Collapse
No announcement yet.

Твърд съединител на 147 JTD. Регулира ли се?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    Я обясни малко как прахът пречи на вилката, че нещо не го хващам този момент
    Ето и това.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
      Като я движиш постоянно тази вилка мислиш ли, че ще запече. Все си мисля, че проблемът е другаде за да запече. Като износване, например. А намажеш ли я с масло става след това страшно
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Като я движиш постоянно тази вилка мислиш ли, че ще запече. Все си мисля, че проблемът е другаде за да запече. Като износване, например. А намажеш ли я с масло става след това страшно
        Засега не мисля нищо - като го направя ще споделя.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Сменя се всичко износено и нещата се отрегулират.Те това е.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Явно ще трябва да ходя при майстора, защото не ми работи помпата, която пръска течност за чистачки (предполагам, че е помпата, защото отникъде нищо не пръска), та ще попитам пак за съединителя. Аз имам доверие на майстора си, но пак ще настоя да погледне съединителя дали евентуално не е за смяна.

П.П Не е по темата, но може ли да ми кажете как да си изкарам на таблото разхода на горивото? Има ли начин стойността да се показва постоянно?
            Alfa 147 1.9 JTD 11.2004

Comment

Първоначално публикувано от gadamer Покажи съобщение
              Явно ще трябва да ходя при майстора, защото не ми работи помпата, която пръска течност за чистачки (предполагам, че е помпата, защото отникъде нищо не пръска), та ще попитам пак за съединителя. Аз имам доверие на майстора си, но пак ще настоя да погледне съединителя дали евентуално не е за смяна.

П.П Не е по темата, но може ли да ми кажете как да си изкарам на таблото разхода на горивото? Има ли начин стойността да се показва постоянно?
              Има, ама след всяко палене на колата трябва отново да го запуснеш
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Е, то тогава няма много смисъл. А как изобщо да го видя този разход, защото уж прегледах всичко в менюто, а разход на гориво не видях никъде
                Alfa 147 1.9 JTD 11.2004

Comment

Е, то тогава няма много смисъл. А как изобщо да го видя този разход, защото уж прегледах всичко в менюто, а разход на гориво не видях никъде
                  Това нещо, от което се пускат чистачките..отстрани има бутон..на върха му на шиша

ама не го цъкай в движение да не ти стане лошо от разхода..
                  147, 1.9jtd, 115hp, 8v, 01.2005, FL

Comment

То си е ясно , че има , но да беше обяснил и как се пуска . Много е трудно да се опише явно .

На върха на лостчето за чистачките има бутонче SET . Цъква се на него и излиза моментния разход , среден разход , средна скорост през тези километри и друго . Ако искаш примерно да си занулиш средния разход и да почне да отчита отначало - натискаш бутона SET продължително , докато изчезне стойността . В движение не е препоръчително да , особено когато се понатиска , че излизат едни цифри

И моя педал на съединителя си е твърд за моите разбирания , но според колегите бил добре .
                    Attached Files
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Аааа, сега ми стана ясно, аз се опитвах през таблото да го изкарам разхода и изобщо не ми хрумна, че от това копче SET. Много благодаря)))
                      Днес ще проверя какъв разход ми дава, дано да не е неприятна изненада.
                      Alfa 147 1.9 JTD 11.2004

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                        То си е ясно , че има , но да беше обяснил и как се пуска . Много е трудно да се опише явно .

На върха на лостчето за чистачките има бутонче SET . Цъква се на него и излиза моментния разход , среден разход , средна скорост през тези километри и друго . Ако искаш примерно да си занулиш средния разход и да почне да отчита отначало - натискаш бутона SET продължително , докато изчезне стойността . В движение не е препоръчително да , особено когато се понатиска , че излизат едни цифри

И моя педал на съединителя си е твърд за моите разбирания , но според колегите бил добре .
                        Е аз мислех, че го знае, ама иска винаги на него да седи
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Я обясни малко как прахът пречи на вилката, че нещо не го хващам този момент
                          Няма да го разбереш.Бавно мислиш.И в повечето случай-грешно.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                            Няма да го разбереш.Бавно мислиш.И в повечето случай-грешно.
                            Опитай. Да се посмеем
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Съединителят е доста твърд, но майсторът каза, че така трябва да бъде, че си е специфика на колата. Това вярно ли е, защото ме заболява кракът да го натискам. Карала съм други марки, но с такъв съединител за пръв път ми се случва.
                              моят съединител също е твърд, по този повод майстора ми каза, че е за смяна...карам така 7000 км, но скоро ще го сменям...

Comment

Съединителят е доста твърд, но майсторът каза, че така трябва да бъде, че си е специфика на колата. Това вярно ли е, защото ме заболява кракът да го натискам. Карала съм други марки, но с такъв съединител за пръв път ми се случва.
                                Ако освен това ти отделя високо си за нов съединител. Другите ще кажат дали ти трябва и маховик.
                                ...

Comment

Working...
                                X